суботу, 29 вересня 2012 р.

БОЛЄЩУК ВЧИНИВ ЯК “СПРАВЖНІЙ КАЙДА”...


І також “впарює” результати досліджень неіснуючих “центрів досліджень”?
Знаєте, шановні читачі, просто інколи дивуєшся, наскільки політики, зокрема тернопільські, деякі, вважають, нас, своїх потенційних виборців, за лохів! Вони думають, а може й впевнені, що ми, “електорат”, дійсно віримо в те, що вони нам з допомогою окремих ЗМІ, брешуть...
Рівно місяць тому в статті Тернополянам вже “впарюють” результати досліджень неіснуючих інститутів, в яких перемагає Кайда... ми розповідали, що на деяких місцевих сайтах зявилася інформація, що начебто з 1 по 12 червня Інститут політичних та соціально-економічних досліджень провів у Тернополі комплексне дослідження громадської думки. Серед іншого тернополян запитували про електоральні уподобання. В матеріалах не пояснюється, чому саме в Тернополі провели таке дослідження. Немає й інформації про те, що це за інститут, звідки він, яка його адреса чи конкретні контактні дані, як це роблять дійсно солідні соціологічні інституції.


Більше того — ТТ не полінувався і пошукав у всесвітній мережі бодай якусь інформацію про Інститут політичних та соціально-економічних досліджень. Результат — в Україні є десятки і сотні схожих інститутів, але саме такого, з такою назвою, НЕМАЄ!?
Принаймні, ми не знайшли такої інформації, і якщо наші читачі щось підкажуть з цього приводу, будемо вдячні.
Який з цього напрошується висновок? Тим більше, що за результатами цього “інституту” мажоритарку від Тернополя сьогодні з відчутною різницею виграв би не хто інший, як славетний голова Тернопільської облради Олексій Кайда. Тобто на запитання “За кого з кандидатів Ви б проголосували, якби наступної неділі обирався народний депутат Верховної Ради України від Тернополя?” - аж 22% підтримали б “Кайда Олексій, ВО «Свобода».
Що тут скажеш? Браво, Олексій Петрович! Так тримати. ТТ вірить, що пан Кайда своєю результативною роботою на благо тернополян тільки додасть собі електоральних симпатій до осені. І тоді він дійсно стане переможцем перегонів за офіційними результатами. А не з посиланням на сумнівні дослідження сумнівних “Інститутів”
Так от, а сьогодні на ще одному місцевому порталі була оприлюднена схожа інформація. Але в ній вже зазначається, що на одному з мажоритарних округів Тернопілля “впевнено перемагає” такий собі Водолодимир Болєщук, екс-голова Тернопільської РДА, а сьогодні начальник ЖКГ і екології Тернопільської міської ради. І знову ті ж “граблі” - ну немає такого “Центру досліджень громадської думки Тернопільської області”! Немає! Інтернет-пошуковики так стверджують, як і люди, думку яких ТТ поважає (але про це завтра). А поки самі почитайте і зрозумійте, як вводить в оману, чи відверто бреше той, хто й замовив, таке опитування...
Згідно з результатами опитування “Центру досліджень громадської думки Тернопільської області”, проведеного наприкінці липня 2012, рівень політичної активності жителів Тернопілля залишається доволі високим.
Зокрема, 51% краян планують взяти участь у парламентських виборах і 24% – скоріше за все взяли би у них участь. Найвищий рівень активності спостерігається у Тернопільському, Бережанському, Зборівському, Підгаєцькому, Козівському районах та частині Кременецького — тобто у 165 виборчому окрузі.
На даному окрузі було визначено рейтинг і ступінь довіри до потенційних кандидатів. Вони були розраховані за спеціальною методикою, яка враховує кількість постійних прихильників кандидатів, а також тих, які з великою долею ймовірності можуть проголосувати за них на виборах.
Найвищу довіру виборців виявлено у Володимира Болєщука. Найвищий рівень підтримки він має у Тернопільському районі. Наразі з кола ймовірних конкурентів у нього найкращі стартові можливості перед початком виборчої кампанії.
Болєщук вчинив як “справжній Кайда”...
P.S. Запобігаючи можливим закидам на адресу ТТ повідомляємо: нам також час від часу пропонують небезкоштовно друкувати схожі матеріали, дослідження чи опитування. Ми - відмовляємося і будемо відмовлятися в майбутньому. Бо довіряємо тільки тим інституціям в сфері досліджень громадської думки, які працюють відкрито і не один рік. Ну не хочемо ми відверто брехати нашим читачам.
І, до слова, на Тернопільщині таких ЗМІ хоч і одиниці, але вони є...

Немає коментарів:

Дописати коментар