неділя, 10 лютого 2019 р.

Кремль приховує смерть ще 57 найманців

Служба безпеки України оприлюднила чергові докази приховування владою РФ фактів масових втрат російських найманців позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ під назвою ПВК «Вагнер» на території інших країн. 
Рівно рік пройшов з часу, коли 07.02.2018 року внаслідок зухвалої атаки під час перемир’я на сили сирійської опозиції у районі Дейр-ез-Зору загинуло понад сто російських «їхтамнетів».
 Наявні в СБУ матеріали свідчать, що участь бійців «ПВК Вагнера» у цьому цинічному нападі безпосередньо оплатив російський бізнесмен та «кремлівський повар» Є.Пригожин. Дослівно, мовою оригіналу наявних в СБУ документів «ваша задача ‒ отжать нефтяной заводик за приличную премию». 
СБУ встановила та у жовтні минулого року оприлюднила список 206 російських найманців так званого «пригожинського наступу», більшість яких у 2014-2017 роках брала участь у терористичній діяльності на Донбасі. Крім цього СБУ провела спеціальні брифінги та оприлюднила низку інформаційних матеріалів 
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/2271114499785209) із доказами загибелі як мінімум 64 членів «ПВК Вагнера»: 57 громадян РФ, двоє з яких також мають громадянство Молдови та України відповідно, шістьох громадян України та одного Вірменії. 
Але російська влада продовжує брехати власному народу і світовій спільноті та фактично відмовляється визнавати померлими всіх знищених членів «ПВК Вагнера». За наказом вищого російського керівництва до цього залучено не тільки ГУ ГШ ЗС та ФСБ, але і апарат Міністерства внутрішніх справ РФ. 
Як черговий доказ СБУ оприлюднює фото внутрішніх паспортів загиблих 7 лютого минулого року в Сирії 57 громадян РФ, при цьому кожен бажаючий може особисто впевнитися у брехні російської влади, перевіривши дійсність цих паспортів на ресурсі Головного управління з питань міграції МВС РФ

Немає коментарів:

Дописати коментар