вівторок, 18 вересня 2018 р.

ГОЛОВНІ ПИТАННЯ НЕПРОЯСНЕНОЇ СПРАВИ ЕКСТРАДИЦІЇ

Спробував прояснити для себе головне: Чому виникає громадська недовіра до офіційної екстрадиції Тумоєва. Мені пояснили це головне: не було окремого судового розгляду справи Тумгоєва в Україні по суті обвинувачення. Тумгоєва звинувачують в РФ, тобто звинувачує російське судочинство. Українські суди лише задовольнили скаргу Росії на Державну міграційну службу щодо відмови у наданні йому притулку. Отже, прояснюється суть непроясненого нашою прокуратурою питання, що і є підставою виправданої недовіри до прокуратури з боку наших правозахисників і громадськості. Це низка питань:
Чому, фактично, автоматично погодились із звинуваченням російського суду? Чи означає це, що розуміння «тероризму», за що за кримінальною справою звинувачується Тумгоєв, в правових системах обох країн є однаковим, що є безглузддям — тоді, проти кого спрямована наша АТО-антитерористична операція?
Виникає і більш серьозне питання: Чи означає це, що Україна цілком погоджується з політичною частиною, яка присутня у російському заинуваченні , а саме — з відношенням до політики і військових дій Росії у Сирії? І напрошується ще неприємніше питання: Чи не свідчить все це про існування тіньових стосунків між відповідальними представниками двох краін — агресора і нашоі? Всі ці питання не були задані на прес-конференціі, іх не висвітлювала сама прокуратура, хоча мала б це зробити у будь-який законний спосіб. На них не була отримана ясна відповідь, яка необхідна для насправді відповідальноі перед громадянами влади. Ті, хто називає правозахисників, політиків, побратимів Тумгоєва і просто чесних громадян, які хотіли б отримати ці відповіді, «корисними ідіотами» є, принамні, нещирими, якщо не безвідповідальними.
P.S. Нам, невтаємниченим, пояснюють: «ІДІЛ, на боці якого воював Тумгоєв, бореться не ПРОТИ Росії. Він бореться ЗА створення всесвітнього халіфату. Щоб ви або прийняли іслам (і не просто іслам, а "правильний"), або здохли. Щоб ви або жили за законами шаріату, або не жили взагалі.» Це нам пояснюють, фактично, зі слів Росії, з подачі російського правосуддя. Чому нам треба вірити російському звинуваченню, чому нам не пояснюють це наші суди і політик-прокурор щодо людини, яка жила два роки в Україні? Чому через це публічне непрояснення вводяться в оману ті захисники краіни, хто зве Тумгоєва побратимом, а також правозахисники та всі ті, хто вимагає більшої прозорості і відкритості влади, особливо судовоі.

Немає коментарів:

Дописати коментар