середу, 10 жовтня 2012 р.

Тернопільська «Свобода» пікетувала СБУ


10 жовтня 2012 року активісти Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та молодіжної громадської організації "Сокіл" провели акцію протесту проти дій Служби безпеки України. Водночас подібні акції відбулися в Києві, Львові та Івано-Франківську. Пікетувальники вийшли під стіни правоохоронної держустанови на знак протесту проти незаконного затримання голови фракції ВО «Свобода» в міській раді Івано-Франківська Романа Онуфріїва (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/033423/).


За словами очевидців, затримання в Івано-Франківську відбулося в класичному жанрі 90-х років: люди в чорних масках вибігли з автівок, що мали київські номери, і в брутальний спосіб затримали усіх, хто перебував у машині Романа Онуфріїва. Сльозогінний газ правоохоронці застосовували навіть проти мирних жителів. Натомість люди швидко перекрили силовикам прохід до машин, щоби затриманих не відвезли в невідомому напрямку. Директора департаменту архітектури та містобудування Олега Гаркоту, якому інкримінують кримінальну справу за статтею 368 ч.4 Кримінального кодексу (хабарництво). Одразу після цього випадку доставили в лікарню зі серцевим нападом.
"Ми пікетуємо СБУ на знак протесту проти антиконституційних злочинних дій, що були здійснені щодо свободівців, яких затримали. Сьогодні на місці цих людей може опинитися кожен із нас. З наближенням виборів ми стаємо свідками тотальних фальсифікацій та безчинства представників режиму Януковича. Чинна влада, намагаючись втриматись у своїх кріслах, не гребує ніякими методами і, відчуваючи неминучий кінець, залучає правоохоронні органи в боротьбі з представниками опозиції. Такий силовий сценарій використовується як залякування українців напередодні виборів. Очевидно, що такі дії мають замовний характер, і ми на всіх рівнях будемо вимагати пояснень від найвищих посадових осіб держави щодо цього інциденту", – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
067-441-46-01

Немає коментарів:

Дописати коментар