суботу, 13 жовтня 2012 р.

Ірина Бекешкіна: Н. Королевська створила небезпечний прецендент


Лідерка партії “Україна – Вперед” Наталія Королевська створює небезпечний прецендент судовим позовом проти соціологів Фонду “Демократичні ініціативи” та ТОВ “Київський міжнародний інститут соціології ЛТД”. Про це сказала під час семінару для журналістів “Як правильно розуміти та інтерпретувати дані соціологічних опитувань” директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

“Прецендент небезпечний, тому що так можна паралізувати роботу будь-якої соціологічної фірми. Уявіть собі, коли всі, кому не подобаються їхні рейтинги, буде подавати в суд”. – переконана соціолог.
Представник політичної сили “Україна – Вперед!”, юрист Олександра Павленко заявила, що партія не згодна з оприлюдненим відсотком громадян, який підтримує партію Наталії Королевської. “…А тому партія подала клопотання про вжиття відповідних заходів та заборонити Фонду “Демократичні ініціативи” і “КМІСУ” публікувати будь-які данні, які вони отримали з приводу партії “Україна – Вперед!”", – відзначила юрист.
За словами Ірини Бекешкіної, Фонд “Демократичні ініціативи” і не планує більше проводити опитування, бо це забороняє виборчий закон. “А в нас вже більше не буде опитувань до того часу. Ми й не будемо оприлюднювати. Ви ж не думайте, що це через суд. А тому що вже після 18 числа не можна жодних рейтингів оприлюднювати, а у нас свіжих вже й не буде”. – констатує соціолог.
Згідно даних КМІС, “Україна – Вперед!” 28 жовтня може набрати 1,4% і не проходить до Верховної Ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар